Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

BRASLOVČANKE UBRANILE NASLOV MLADINSKIH DRŽAVNIH PRVAKINJ

Vsi na isti barki

DOMAČINKE DOMINIRALA NA FINAL FOURU

V Braslovčah je v nedeljo, 25.1.2015 potekal finalni turnir državnega prvenstva v kategoriji mladink. Nanj so se v predtekmovanju uvrstile odbojkarski klub Go Volley iz Nove Gorice, Swatycomet Zreče, Nova KBM Branik ter branilke naslova, domačinke, odbojkarice ŽOK Braslovče.

ŽOK BRASLOVČE: SWATYCOMET ZREČE – 2:0 (25:21, 25:12) Turnir so otvorile domačinke proti ekipi Swatycomet Zreče. Gostje so začele pogumno in  z uspešnim blokiranjem in zbranostjo v obrambi domači ekipi povzročile nekaj preglavic. Vendar pa so se domačinke proti koncu seta prebudile, suvereno odigrale končnico in zaključile set z rezultatom 25:21. V drugem setu smo na igrišču zopet videli znano igro domačink, zbrano in s prevlado so nadaljevale s svojim zmagovalnim tempom, ekipa iz Zreč pa ni več našla učinkovite rešitve za prevzem vodstva. Z 83% uspešnostjo v napadu se je izkazala domačinka Anja Hribernik ml. Set se je zaključil z veliko razliko, 25:12, priložnost za igro so dobile tudi igralke druge postave. Prvo mesto v finalu so si s tem prislužile domače odbojkarice Braslovč.

Po odigrani prvi tekmi je sledila še uradna otvoritev turnirja s predstavitvijo vseh 4 ekip, trenerjev, sodnikov in delegata Odbojkarske zveze Slovenije.

NOVA KBM BRANIK : GO VOLLEY – 2:0 (25:16, 25:21) V drugem polfinalnem obračunu sta se pomerili ekipi iz Štajerske in Primorske. Prvi set so nam igralke ponudile izenačeno igro, z rahlo prevlado Mariborčank, ki so večino seta držale varno razdaljo pred nasprotnicami in si tako zagotovile zmago (25:16). Drugi set so Primorke začele izjemno borbeno in nasprotnicam prizadejale nemalo preglavic in se znova izkazale kot zelo neugodne nasprotnice. Tako je ob koncu drugega seta že kazalo, da bo o drugem finalistu odločal 3. set. Vendar pa so ob koncu seta moči Novogoričank rahlo pošle, Mariborčanke pa so set zaključile v svojo korist (25:21) in se tako uvrstile v veliki finale.

Tekma za 3. mesto: GO VOLLEY : SWATYCOMET ZREČE – 2:1 (25:20, 23:25, 15:9) Novogoričanke so v tekmi za 3. mesto želele pokazati, da 2. set proti ekipi Nove KBM Branik ni bil naključje. Dvoboj za bronasto medaljo je bil ves čas izjemno napet. Obe strani sta pokazali odlično in borbeno igro, za končno 3. mesto pa je odločal 3. niz, katerega so Primorke začele zelo odločno in ob menjavi strani je bil izid 9:3. Prvo zaključno žogo so igralke Go Volley zapravile, sledila pa je napaka na servisu nasprotnic in tekma je bila odločena v prid odbojkaric Go Volley, kjer je z 56% uspešnostjo sprejema izstopala Maja Pahor, ki je odlično opravljala tudi delo v obrambi. Veronika Pučnik pa je bila s  16 doseženimi točkami najboljša igralka ekipe Swatycomet Zreče.

Finalna tekma: BRASLOVČE : NOVA KBM BRANIK – 3:0 (25:16, 25:14, 25:22) Finalni obračun so domačinke začele izjemno napadalno in si priigrale prednost z 4:1, vendar pa se jim je ekipa Maribora z nekaj uspešnimi servisi hitro približala. Močan servis Katje Mihalinec je prisilil trenerja mariborske ekipe v prvi time out, vendar tudi to ni pripomoglo k bolj zbrani igri gostij, ki so bile neuspešne pri sprejemu in obrambi. Odbojkarice domače ekipe so nadaljevale z odlično igro in do konca prvega seta Mariborčankam niso več dopustile, da bi se jim približale. Prvi niz je tako šel domači ekipi, z veliko prednostjo 9 točk (25:16). Drugi set so gostje začele nekoliko odločneje in tako domačim dekletom nudile večji odpor, vendar jim lastne napake na servisu niso dopuščale, da bi povedle. Znova je bil močan servis in odlična igra v obrambi domačink razlog za veliko razliko v točkah (18:8) ob time outu ekipe Maribora. Ob odličnem vzdušju v športni dvorani Braslovče so domačinke do konca drugega niza odločno vodile potek srečanja in s prevlado v vseh elementih igre iz točke v točko dokazovale, da so boljše od nasprotnic. V tretjem setu so domačinke nekoliko popustile in Mariborčanke so se jim v prvi polovici niza z nekaj uspešnimi akcijami v napadu približale na 2 točki zaostanka (15:13). Kljub nekoliko bolj napeti končnici je zadnji, odločilni niz za naslov državnih prvakinj zasluženo pripadal branilkam naslova odbojkaricam ŽOK Braslovče.

Po tekmi je sledila podelitev medalj, pokalov in priznanj najboljšim igralkam. Te so podelili župan občine Braslovče Branko Strojanšek in delegat Odbojkarske zveze Slovenije Brane Maček. 

Končni vrstni red: 1. Braslovče, 2. Nova KBM Branik, 3. Go Volley, 4. Swatycomet Zreče.

Za najboljše igralke so bile proglašene  Polona Marušič iz Go Volley, Veronika Pučnik iz Swatycomet Zreče, Anita Sobočan in Nove KBM Branik, Nika Markovič iz Braslovč in najboljša igralka turnirja Katja Mihalinec iz Braslovč.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

1095879
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1201
4733
13321
50541
1095879

Your IP: 3.228.10.34
Server Time: 2020-08-12 21:16:02

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.