Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

FINALE MLADINK 2014/15 BRASLOVČE SUVERENO DO DRUGE ZAPOREDNE LOVORIKE

 u-18 braslovce
ŽOK Braslovče : Nova KBM Branik Maribor 3:0 ( 25:16,25:14, 25:22)
 
Braslovče: Zbičajnik 3, Bednjanič (L), Podbregar , Rituper 0, Vovk 5, Jerman (L), Muhovic 0, Markovič 23, Mihevc 4, Mihalinec 13, Sorčan, Vodlan,  Hribernik A. st., Hribernik Anja 4 
Nova KBM Maribor: Eržen 15, Pintar 3, Sobočan 11, Dajčman, Čeplak 3,Keglevič 2, Munešič, Sušnik (L), Zemljarič, Majcen, Ledenik 3
 
Statistika: Točke s servisi: Braslovče 8, napak 8, Maribor 10, napak 10, sprejem servisa : Braslovče 20% (#16%),Maribor 41% ( #29 %), napake pri sprejemu s.: Braslovče 10, Maribor 8, Napad : Braslovče 37%, Maribor 21%, Blok : Braslovče  6, Maribor 3 

Odbojkarska lekcija v treh nizih
 Veselje po zaključku finalnega obračuna mladink za sezono 2014/15 med domačimi Braslovčami in Novo KB iz Maribora je bilo v športni dvorani OŠ Brasloevče nepopisno tako na parketu,kot tudi na nabito polnih tribunah,kjer so ljubitelji odbojke vsekakor prišli na svoj račun. Braslovčanke so praktično "pometle " z nasprotnicami iz Maribora,ki so  prišle v Braslovče kar z štirimi odbojkaricami katere nastopajo in trenirajo za prvo ekipo Maribora a se proti razigranim domačinkam niso izkazale.kar priča končni izid in tudi statistični podatki so na strani domačink,ki se nikakor niso dale presenetiti in tako še drugič zapored stale na najvišji stopnički državnega  mladisnkega prvenstva.
Da se to lahko  zgodi v majhinh Braslovčah z nekaj sto prebivalci in Občini  Braslovče,ki ima vsega 5000 duš a imajo  izredno urejeno delo z mladinskimi kategorijami,kar za 90.000 Maribor ne moremo trditi. A načrtno delo se vsekakor pozna in kot je povedal nekdo na tribuni na mladih svet stoji in MLADI so naša bodočnost in kot prvo je ta projekt je gonilna sila mjahnega amaterskega kluba in vseh ljubiteljev športa in odbojke v kraju.


Kot rečeno smo na tekmi v glavnem videli samo eno ekipo,ki je  dominirala v vseh elementih odbojkraske igre. Priznati pa je potrebno da so bile Mariborčanke boljše pri sprejemu  začetnih udarcev a jim igra v napadu nikakor ni stekla. Samo podatek da je Sobočanova napadala z 18% uspešnostjo ( kot primer na lanskem finalu v dresu Braslovč pa kar 68%),Pintarjeva 17 in Čeplakova z samo 11% uspešnoti pove veliko o premoči domačink.
Prvi niz je bil izenačen samo na zečetku,a so pri osmi točki  Zbičajnikova in soigralke prevzele vajeti v svoje roke. ob tem pa ne gre pozabiti dejstva,da je na  servis prišla razpoložena Katja Mihalinec in prednsot domačink se je samo še povečevala (16:10), in v nadaljevanju so na igrišču" kraljevale" samo domače odbojkarice in z upešnimi napadi Markovičeve, ter učinkovitimi bloki Mihevčeve  (skupaj 4) uspešo niz tudi zaključile.
Povsem podobno sliko smo videli tudi v drugem nizu mariborčanke nikakor niso bile dorasle nasprotnice domače pa so se po zmagi v prvem nizu še bolj sprostile in praktično "bombandirale" nasprotnikovo igrišče, velja pa omeniti da so gostje v tem segmentu igre napravile kar nekaj  enostvanih- lahkih napak.  Delni izid 16:7 in 20:10 jasno pokaže kakšno je bilo razmerje sil na današnji finalni tekmi  mladink za državni nalsov.
Kot da so se  domačinke že nekoliko sprijaznile z hitrim vodstvom 2:0 v nizh so  tretji morda odločilni niz  začele v nekoliko nižjem tempu,kar so znale mariborčanke na krilih solidne  Erženove ( 46% napad ) izkoristiti in  damačinkam veliko bolj zagrizeno sledile kot v prvih devh nizih. A tudi tokrat je bila motivacija pri domačih na zelo visoki ravni in vodstvo 8.4, in tudi 16:13 nikakor niso hotele izpustiti iz rok saj so se zavedala da lahko  osvojeni niz  gostjam  iz Maribora pomaga in jih ponovno postavi v igro. Zbičajnikova je bila  danes zelo razigrana in  uravnovešeno delila žoge svojim napadalkam ,kar je bilo še kako važno v končnici niza,ko so se mariborčanke neverno približala  na 22:20 a so se domačinke po nekaj  slabših sprejemih ponovno zbrale in niz ob bučnem spodbujanju s tribun zaključile v svojo korist. Eksplozija navdušenja ,zadovoljstvo nad  velikim uspehom  ekipe, za katero je bila to v letošnji sezoni  že 42 tekma a ta je imela še dodatno vrednost osvojitev državnega naslova. Kljub temu da je bila zmaga lažja od pričakovanj pa ne gre pozabiti da je majhen kraj- občina Braslovče na kolena spravila štejersko prestolnico.
 Izjava po tekmi :
Iskrene čestitke igralkam, moji tehnični ekipi, klubu, vsem ljubiteljem odbojke in seveda zvestim navijačem. Mislim da je zmagovalni pokal zasluženo še drugič  zapored ostal v Braslovčah,čeprav sem od mariborčank pričakoval večji odpor a se je izkazalo da je bil strah odveč. 
Mi smo odigrali tako kot zmamo in se skozi celotno srečenje  držali dogovorjenih  zadev pa čeprav imamo v neketerih elementih veliko  rezerve. Vesel sem tudi zaradi tega, ko so nam zlobni jeziki na začetku sezone napovedovali "črno " sezono a se je zgodilo ravno  obratno Presegli smo vse začrtanae  cilje in sedaj lahko z isto ekipo  sproščeno nastopamo v modri skupini državnega prvenstav,kerj tudi imamo jasno postavljene cilje. Hvaležen sem  igralkam,ki so ob pravem trenutku tudi v težavah znale stopiti skupaj in dokazati vsem kaj zmorejo kaj znajo in da se tudi v Braslovčah ( na vasi ) lahko igra dobra odbojka z povsem svojim igralskim kadorom. To so zadoščenja nas vseh,ki delamo z ekipo ogromna in jih je težko opisati. Hvala vsem za pozitivne nasvete, spodbujanje in podporo.Tistim drugim pa : Spustite se z oblakov na trdna tla!

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

1095918
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1240
4733
13360
50580
1095918

Your IP: 3.228.10.34
Server Time: 2020-08-12 21:43:29

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.