Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

TEHNIČNA OPAŽANJA OB ZAKLJUČNEM TURNIRJU U-18 v BRASLOVČAH

Sprejem začetnega udarca-servisa

AREA SPORT V kategoriji mladink smo v nedeljo 25.1.2015 v Braslovčah na delu videli skoraj vse najboljše mladinke,ki jih premoremo v Sloveniji,ki nosijo  v glavnem bremena mladinske in kadestke reprezentance Slovenije. Pričakovati je bilo da se bodo  za razliko od lanskega finala tokrat finala najboljših štirih ekip udeležili  selektorji ali vsaj pomočniki, da bi v živo spremljali igre svojih varovank . A kot kaže imamo v Sloveniji za razliko od drugih držav na te še kako važne zadeve  le drugačen pogled. A bo morala krovna organizacija ali sama stroka na  tem področju kaj storiti.


Odbojkarice Zreč, go Volleya iz Nove Gorice, Nove KBM iz Maribora in domačih Braslovč so na parketu OŠ Braslove lahko pokazale kaj znajo in tudi kakšen je njihov tehnični naprdek.

Pod drobnogled sem tokrat vzel sprejem začetnega udarca-servisa,ki je po moji še ni na visokem tehničnem nivoju.oziroma vsi le preveč povdarjamo pomen samega servisa.Število neposrednih-direktnih  točk tako na tekmo kot tudi v posameznih nizih je po moji skromni oceni še vedno preveč veliko.

Na finalnem turnirju so bile odigrane 4 tekme ( tri tekme so se igrale na dva dobljena niza), tako je bilo skupaj odigranih 10 nizov v katerih so ekipe dobile kar 38 direktnih točk z servisom, kar z drugimi besedami pomeni 9,5 točke na tekmo in 3.8 točke na niz. Če primerjamo te rezultate z italijansko drugo A-2 ligo,kjer ekipa  zgreši ali dobi 3-5 direktnih točk na tekmo je to seveda  veliko preveč za  kategorijo mladink Ob tem ne gre pozabiti da so se  dve tekmi zaključile  po samo dveh nizih,sicer bi bil lahko negativni rezultat še višji.

Prepričan sem da se ta trend kasneje nadaljuje tudi v članski konkurenci tako v višji 1 DOl kot tudi v drugi DOL. Vprašanje ,ki si ga moremo trenerji postaviti je Zakaj prihaja do tako visoke negativne številke ( direktnih asov) in drugo vprašanje Kaj storiti, da bi se  ta negativni trend v bodoče zaustavili ali vsaj zmanjšal.

Sevada je takšnih in podobnih vprašanj katere bi bilo potrebno natančno analizirati še veliko,kajti v kategoriji mladink še posebej to velja za dekleta morejo biti igralke dobro tehnično podkovane in s tem pripravljene igrati tudi na višjem  nivoju.

Kaj delati ?, Kako delati? , Zakaj delati? in predvsem Kdaj delat ?i so vpračanja,kise jih moramo postavljati mi trenreji.

 

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

1095818
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1140
4733
13260
50480
1095818

Your IP: 3.228.10.34
Server Time: 2020-08-12 20:35:17

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.