Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

DVE ZMAGI KADETINJ V A LIGI

ŽOK Brasslovče
Težje proti OK Mežici, nekoliko lažje  z domačinkami

OK Mežica : ŽOK Braslovče - 1: 2 (23:25, 25:23, 7:15) ŽOK Braslovče : Turbina - 2:0 (25:14, 25:10)

ŽOK Braslovče: Sorčan, Anzelc, Podbregar, Rituper, Vovk, Muhovic, Dovečar, Matko, Rojnik, Juhart (L), Lešnik (L), Vodlan, Praunsies.

Kadetinje ŽOK Braslovč so na svojem prvem turnirju A-ligi nastopale v Selnici ob Dravi, kjer so v dveh tekmah tudi dvakrat slavile.

V prvi tekmi so mlade Braslovčanke igrale proti šesterki iz Mežice, s katero so se srečale že na prvem kvalifikacijskem turnirju.

Braslovčanke so nastopile v začetni postavi Sorčan kot podajalka, Muhovic kot korektorica, na centru sta zaigrali Rituperjeva in Praunesisova, na mestu napadalk pa Vovk in Podbregar. Na mestu proste igralke je zaigrala Lešnikova. Že sam rezultat prvega kot tudi drugega niza priča, da je bila tekma zelo izenačena. Braslovčanke, ki so na začetku tudi vodile za nekaj točk, so dopustile, da so jih Korošice ujele. Rezultat je bil izenačen do 20. točke, nato so mlade Savinjčanke po zaslugi odličnih začetnih udarcev Nike Muhovic povedle in na koncu tesno slavile s 25:23. Tudi v drugem nizu smo gledali zanimivo odbojkarsko predstavo, a zaradi izredno majhne športne dvorane ekipe niso mogle razviti prave igre. Tudi tokrat je bil niz zelo izenačen. Ob koncu pa so Braslovčanke povedle celo z 23:19, a tudi to ni bilo dovolj za gladko zmago. Niz so izgubile. V tretjem odločilnem nizu smo na parketu praktično videli samo eno ekipo. Braslovče so takoj povedle s 6:1 in 7:2, ob menjavi igrišča je bil rezultat 8:3 v korist Savinjčank, ki so s pametno in pazljivo igro niz in tudi tekmo pripeljale do konca in slavile z 2:1. Ob tem velja poudariti, da so Braslovče tokrat nastopale brez poškodovane Ize Vodlan, ki pa je s klopi spodbujala svoje soigralke.

Drugo tekmo proti domači Turbini so Braslovčanke pričele v nekoliko spremenjeni postavi. Na mestih centralnih blokerk sta zaigrali Nuša Dovečar in Alja Rojnik, obe sta se zelo izkazali. Na mestu proste igralke pa sta se izmenjavali Lešnikova v obrambi in Juhartova na sprejemu servisa. Tekma je bila enosmerna, saj je bila razlika med ekipama precej velika. Res pa je, da so domačinke nastopale brez nekaterih svojih standardnih igralk. V toku tekme so na igrišče stopile tudi ostale igralke. Tako je Ano Marijo Vovk zamenjala Rituperjeva, organizatorko igre Sorčanovo pa Angelika Anzelc. Tudi podajalka Iza Matko je na tekmi dobila svoje mesto. Z zavzeto igro in tudi malo napakami ter z odličnim izvajanjem začetnih udarcev so gostje iz Braslovč gladko slavile z 2:0.

Zoran Jerončič: ''Lahko smo zadovoljni z končnim rezultatom. Seveda pa ne moremo biti zadovoljni s samo igro, ki še ni povsem stekla, a je to povsem razumljivo, pozna se neuigranost. Prepričan pa sem, da bo to iz tekme v tekmo bolje. V kadetski ekipi imamo širok nabor igralk na vseh igralnih mestih in to je lahko tudi velika prednost v nadaljevanju zahtevnega prvenstva. Ne gre pozabiti, da bo ekipa še nekoliko močnejša, ko se bo pridružila poškodovana Iza Vodlan. Torej za začetek dve zmagi, ki vodita v smer zastavljenih ciljev te sezone.''

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

1095917
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1239
4733
13359
50579
1095917

Your IP: 3.228.10.34
Server Time: 2020-08-12 21:43:14

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.