Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

MOJE RAZMIŠLJANJE OB VISOKEM BLOVDKOVEM PRIZNANJU

REP

Kako zaustaviti negativni trend ženskih reprezentanc v Slovenije
 Sevada najprej iskrene čestitke mladinski reprezentanci in strokovnemu teamu. A ob vsem kar se je sinoči zgodilo mi se v glavi poraja ker nekaj vprašanj. Kdaj bomo v Sloveniji izkoristili več odličnih generacij ženskih odbojkaric? Vedno se je treba vprašati zakaj ,prihaja do tega da imamo v mladisniih kategorijah odlične odbojkarice v članskih izbranih vrstah pa se trend rezultatov ne nadaljuje?


 Moj eosebno prepričanje je da je potrebno vsako zadevo dobro in strkovovno analizirati.. preden se sprejemajo nekatere včasih tudi čudne odločitve. Pa poglejmo eden morda najvažnejši primer v primerjavi med žensko in moško odbojko in s tem tudi reprezentanco. V žanskih kategorijah je treba delati 3x več kot naprimer v moških. Zakaj? Preprosto zato ,ker moški igrajo odbojko v povprečju 15 in več let , pri ženkah pa je ta raven v največ primerih 3x nižja. In kaj to pomeni?

Da je potrebno določenim recimo temu izjemnim generacijam (tudi članski reprezentanci) omogočiti- dati veliko možnosti za treniranje in nastopanje na vseh ravneh. To pa iz preprostega razloga ,ker se ženske veliko prej odločijo za zaključek športne poti in jih je treba izkoristiti v najboljših letih. Pri moških je to popolnoma drugače. In zakaj to pišem ker so na razumljive odločitve da članska reprezentanca,ki je mlada v naslednjem ciklusu nima uradnih ,zahtevnih tekmovanj. Torej se bo le s težavo znebila 119 mesta na svetovni odbojkarski lestvici. Z drugimi besedami ko se sprejmejo določene odločitve in tisti k,ki te odločitve podpirajo bi morali vedeti tudi s strokovnega vidika kaj počno in ali delajo v dobro ženske odbojke. Jaz sem leta 1997 zaradi podobnih odločitev odstopil z mesta selektorja ,ker se nisem strinjal s podobnimi odločitvami. kot kaže se v 20-tih letih nismo še nič ali malo naučili "zlate " generacije pa odhajajo sklonjenih glav in tonejo v pozabo. Bo morda ob tem visokem Bloudkovem priznaju ,ki so ga nladinke prijeli v Ljubljani le mogoče bolje?

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

1095876
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1198
4733
13318
50538
1095876

Your IP: 3.228.10.34
Server Time: 2020-08-12 21:13:35

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.