Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

PREDSTAVITEV NAJINE NOVE KNJIGE BRATJE SLOVANI

To je najina že druga skupna knjiga ,prva  nosi naslov Življenje na Kanalskem Kolovratu

9 12
13 7

 

V prenovljenem Kulturnem domu na Ligu nad Kanalom sva z očetom 17 .oktobra 2015 predstavila najino novo knjigo z naslovom Bratje Slovani. V Ligu na domočem Kolovratu v Občini Kanal ob Soči se je zbralo veliko število domačinov,znancev in tudi gostov,ki so prišli od vsepovsod.

Program je povezoval g Slavko Jereb knjigo pa sta ob ovtorjih predstavila še mag Marija Mercina,ki je v knjigi opravila lektorsko delo in zgodovinar prof Adrijan Pahor ,ki je zgodovinsko pregledal najino novo knjigo Bratje Slovani.

Predstavitve so se udeležili tudi visoki gostje Župan Občine Kanal ob Soči g Andrej Maffi, predstavnica Ruske ambasade v Sloveniji g Larisa Dr Larisa V. SHATOKHINA, državni svetnik Zoran Božič. predsednik Krajevne skupnosti Lig g Rajko Skrt, in še mnogo drugih spoštovanih gostov.V programu je nastopal domači pevski zbor iz Liga nad Kanalom.

Kratek opis vsebine knjige Bratje Slovani:

Zgodba deda Franca Jerončiča in njegove rodbine je podobna tragediji tisočev Slovencev, ki so se morali vojskovati, zapuščati svoje domove ali so bili iz njih pregnani. Opisujeva zgodbe mnogih Slovencev, ki so bili vpoklicani v avstro- ogrsko vojsko in se bojevali na  vzhodni fronti, bili kasneje ujetniki v taborišču v Sibiriji, njihove številne dogodivščine, kakor tudi razumevanje Rusov, da so bili ti vojaki Slovenci in so se zaradi tega do njih  obnašali povsem drugače. V knjigi so tudi podobne zgodbe iz druge svetovne vojne, ko so ruski borci priskočili na pomoč slovenskim partizanom. Od tu  izhaja tudi naslov Bratje Slovani. Knjiga se zaključi z opisom letošnjega Zoranovega obiska Sibirije in opis taborišča, kjer so bili pred 100 leti mnogi Slovenci.

Knjigo so oblikovali pri A-mediji in bo izšla na 170 straneh z veliko fotografijami.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

858156
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
848
526
2040
1374
858156

Your IP: 34.204.176.125
Server Time: 2020-06-02 23:45:31

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.