Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

PRIJATELJEVA POMOČ,SOLIDARNOST IN SPOŠTOVANJE

Tri leta vsak dan je Xie na svojih ramenih nosil v šolo invalidnega prijatelja Zhanga.Xie je globoko prepričan da je prijateljstvo  zelo resna stvar.

r CINA 403xFB r CINA 403xFBcredit 

Ta pretresljiva  jasna a resnična zgodba se je zgodila v kitajskem mestu Xazhou v pokrajini Jiangsu Gre za resnično  preprosto zgodbo,ki nas poduči o solidarnosti, prijateljstvu in predvsem iskreni pomoči med ljudmi,ki jo v zadnjih letih tako pogrešamo. Kot rečeno vsak dan za čs treh let je na svojih ramenih je Xie nosil 19 letnega Zhang Hghieja,da ta ne bi izostajal pri pouku.Svoj prijatelj je namreč zbolel za hudo mišično boleznijo,ki progresivno oslabi skeletne mišice telesa..Podpredsednik šole Daxu High School Chuo Chunxi je za medije izjavil: Fanta nista prav nič v sorodu a sta že od nekdaj zelo navezana,kot da bi izhajala iz iste družine.

Tudi priznanje za Xie samo zase pove veliko je zaključil podpredsednik šole. 

Zaradi tega je bil Xie izbrana za najlepšega fanta na Kitajskem ,kjer veljajo za lepoto stvari,ki jih je vsak dan za svojega prijatelja napravil sošolec. Tako za kitajsko kot za vse ostale ,ki so iz medijev izvedeli za to nesebično prijateljevo gesto bil na prvi pogled pravi "šok"a vsi še kako upajo da bo mnogim Hie postal inspiracija in vzgled.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

2279820
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1105
2231
18250
11378
2279820

Your IP: 54.165.57.161
Server Time: 2021-12-05 14:18:58

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.