Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

V MARATONSKI TEKMI ZMAGALE KOPRČANKE

V zadnnji tekmi rednega dela prvenstva 1 DOl braslovčanke gostovale na obali

braslovče 2015 16

Luka Koper : ŽOK Braslovče - 3:2 (25:16, 20:25, 25:17, 30:32, 15:9) ŽOK Braslovče: Bednjanič (L), Anzelc 0, Podbregar 1, Mu...hovic (L), Rituper 1, Žnidar 10, Markovič 21, Mihevc 4, Marovt 1, Mihalinec 19, Hribernik, Praunseis 10, Raković 2.

Statistika: servis točke - Braslovče 9, Luka 14; zgrešeni servisi - Braslovče 13, Luka 15; sprejem servisa – Braslovče 34% in #20 %, Luka 44% in #25 %; napad - Braslovče 30%, Luka 36%; blok – Braslovče 13, Luka 12.

V tekmi, ki ni odločala o ničemer in je služila kot priprava na prvi krog modre skupine, ko se bosta v ekipi ponovno pomerili med seboj, so bile boljše domačinke.

Obe ekipi sta na parketu zaigrali nekoliko oslabljeni. Pri domačih sta bili odsotni kapetanka Marina Barič, ki je občasno zaigrala v drugi linji in blokerka Kakerjeva. Pri gostjah iz Štajerske tudi tokrat ni zaigrala centralna blokerka Anja Hribernik (namesto nje je nastopila Nina Praunseis), zaradi bolezni je manjkala tudi kadetska reprezentantka Iza Vodlan, še vedno pa poškodbo gležnja čuti mlada Nika Muhovic. V prvem nizu sta bili ekipi poravnani do prvega tehničnega odmora, nato pa so Koprčanke povedle s 16:10, predvsem po zaslugi odličnih začetnih udarcev korektorice Lukasove. Razlika je bila za gostje neulovljiva, nanjo pa je vplivalo tudi preveč storjenih lastnih napak na sprejemu in v napadu.

V drugem nizu so gostje preprečljivo povedle s kar 8:3, a potem popustile in dovolile domačinkam, da so se jim pri 16. točki tudi približale. Predvsem je bila tudi tokrat nerešljiva uganka Lukasova. Z vstopom Maje Marovt na servis in v organizacijo igre so Mihalinčeva in soigralke ponovno povedle in vodstvo obdržale do konca.

V tretjem nizu se je ponovila slika iz prvega niza. Veliko število napak gostij, ki so držale stik do drugega tehničnega odmora. Nato je sledil padec zbranosti, nekaj nerodnih napak, slabši sprejem servisa (kar seveda vpliva na organizacijo igre) in ponovno vodstvo domačink. Tudi nekatere menjave v vrstah Savinjčank niso obrodile sadov. Na mreži so kraljevale domačinke, ki so uspele niz prepričljivo zmagati.

Še slabše so Braslovčanke pričele četrti niz. Domačinke so hitro povedle z 8:4 in celo 16:8. Sledil je še večji padec v igri Braslovčank in varovanke trenerja Marka Kalca so povedle z visokih 21:12. Ko so vsi v športni dvorana na Bonifiki pričakovali zaključek niza in zmago domačink, so se gostje le zbrale in zaigrale tako kot znajo in predvsem zmorejo. S sedmimi zaporednimi točkami so se nevarno približale in uspele izid celo izenačiti. Vrstili so se uspešni napadi Markovičeve, Mihalinčeve in tudi Žnidarjeve, predvsem pa je bil odločilen v ključnih trenutkih uspešen blok in po maratonskem nizu, ki je trajal več kot 30 minut so slavile Braslovčanke.

V petem odločilnem nizu smo vsaj na začetku videli izenačeno odbojkarsko predstavo in vse je kazalo na podobno sliko iz četrtega niza. Domačinke so ob menjavi igrišča vodile z 8.6 in 10:8 ter se na koncu veselile končne zmage s 3:2.

Zoran Jerončič: ''Seveda ne morem biti zadovoljen s prikazano igro na gostovanju v Kopru, kjer bi lahko z pravim pristopom tekmo tudi zmagali. Tekmo lahko razdelim na dva dela - na niza, ko nas sploh ni bilo na igrišču in na del, ko smo na igrišču videli vsaj poskuse in željo po zmagi na zahtevnem gostovanju. Seveda pa mi največ upanja vliva pristop in odigrana končnica četrtega niza, ko smo že bili v povsem izgubljenem položaju, a smo s pravim pristopom, voljo in željo uspeli niz zmagati. Po mojem prepričanju je to edina prava pot, če hočemo v nadaljevanju presenetiti še katero od favoriziranih ekip modre skupine. Jasno je, da se nam še vedno dogaja preveč napak z elementom napada in izgovori, zakaj prihaja do tega. Na tem moramo v prihodnje še več delati in pridobiti na napadalni samozavesti. Pred nami je nov cikel zahtevnih srečanj, od katerih vsi veliko pričakujemo, predvsem pravi pristop in željo po zmagi na igrišču.''

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

858185
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
25
852
2069
1403
858185

Your IP: 34.204.176.125
Server Time: 2020-06-03 00:29:06

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.