Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

VELIKE SPREMEMBE V POKALU DRŽAVNIH PRVAKOV

Mesto v prestižnem odbojkarskem tekmovanuju so si že zagotovili samo klubi iz osmih najbolj razvitih odbojkarskih držav. Kaj pa Slovenija? 

7e21f3a395305fd4a94e  ODBOJKA

Kot strela z jasnega je iz sedeža CEV ( Evropske odbojkarske zveze ) v Luksemburgu prišla  novica o  spremenjenih pravili za nastop v tako prestižnem tekmovanju kot je Champions league. Torej po 16-tih sezonah "standardnega " tekmovanja so na vrsti sštevilne novosti,ki bodo udarile predvsem manjše države in s tem tudi  revnejše klube ,med katere seveda spada  ACH volley iz Ljubljane in po letošnjem nastopu v pokalu državnih prvakinj tudi Ljubljanski Calcit.

Pri CEV- zatrjujejo da so spremembe povezane predvsem z večjim številim tekem na visokem nivoju,kar se do sedaj ne more trditi, saj so se tiste tako imenovane "velike" ekipe največkrat sprehodile do vidnejših mest v skupini. seveda bodo imele možnost nastopanja  v najmočnejši ligi v Evropi tudi manjši klubi a bodo le ti morali skozi tri kroge kvalifikacij,ki bodo potekal od septembra do meseca decambra.Zmagovalci zaključnih kvalifikacij se bodo tako pridružili  dvanajstim ( 12) najboljšim ekipam.

Poraženci pa bodo dobili priložnost nastopanja v  pokalu CEV. Za razliko od moških pri katerih bo v nadaljnje tekmovanje  odšlo  osem ekip se bo ta  pri dekletih zmanjšala na  štiri ekipe.
Kot poročajo iz sedeža CEV-a bo žrebanje skupin in udeležencev v  ligi državnih prvakov,kot tudi ostalih tekmovanjih 9 junja  2016 v Rimu.
Kaj pa slovenske šestrke? V vsakem primeru je to hud udarec za razvoj slovenske  odbojke nasploh, pa naj si bo to pri fantih ali dekletih. Po fantastičnih  reprezentančnih rezultatih ne samo članske reprezentance ampak tudi v mladinskih kategorijah  je  ta odločitev CE-a za našo odbojko praktično "ročna " zavora. Seveda vsi  ljubitelji  odbojke in športa nasploh upamo , da bodo naše ekipe uspele v dodatnih kvalifikacijah , kar pa ne bo lahko.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

851013
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
16
518
534
13527
851013

Your IP: 34.231.21.83
Server Time: 2020-05-25 00:34:24

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.