Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

OB ZAKLJUČKU DRŽAVNEGA PRVENSTVA V SEZONI 2013/14

 S finalnima tekmama se je v soboto 5.4.2014 zaključila prvoligaška sezona 2013/14. V felikem finalu sta se po pričakovanjih pomerili dve v tem trenutku najboljši skovenski ekipi Nova KBM Branik iz Maribora in Calciz Volleybal iz Kamnika.Čeprav so  kamničanke pred velikim finalom kar dvakrat bile boljše od mariborčank tako v pokalnem tekmovanju kot v srednje evropski ligi ( MEVZA) pa so bile tokrat boljše štajerske odbojkarice,saj so  do državne lovorike prišle po samo treh odigranih tekmah. Zmaga s 3:1 v prvi tekmi na gostovanju v Kamniku je bila morda odločilna, saj so odbojkarice Nove KBM slavile tudi pred domačimi gledalci v športni dvorani Lukna prav tako z 3:1,na odločilni tekmi v Kamniku pa so zmagale še bolj prepričljivo in tako prišle do tako željenega  državnega naslova.

V boju za "bron " pa sta se pomerili ekipi Formisa iz Rogoze in mlade odbojkarice ŽOK Braslovč za oboje velja da sta bile prvovrstno presenečenje tega prvenstva saj sta obe ekipi tako izkušene Formiske ,kot tudi  Braslovčanke,katerim je bil osnovni cilj pred sezono čimprejšnja zagotovitev obstanka v prvoligaški druščini. A prevenstvo je pokazalo da sta obe ekipi prekosili same sebe, razumljivo bi bilo za odbojkarice Formisa ki imajo v svojih vrstah kar nekaj izkušenih odbojkaric ,ki so že igrale tudi v boljših ekipah in tujini, med tem ko je bil za ŽOK Braslovče to prvoligaška  krstna sezona.

Obe tekmi  za tretje mesto tako v Braslovčah,kot tudi v Hočah sta se zaključili po petih odigranih nizih in tudi skupno število  doseženih točk v desetih odigranih nizh  204:204 priča o tem da sta si bili ekipi povsem izenačeni in da so na koncu o zmagovalcu odločale malenkosti,katere pa so znale  izkoristiti veliko bolj izkušene  odbojkarice Formisa.

Vsekakor je ocena prvenstva s strani Braslovčank več kot pozitivna saj so ob končnem četretem mestu v državnem prvenstu dekleta osvojila tudi mladisnki  državni naslov.Pred njimi pa je 18.maja 2014  še veliki finale "Final four" v kategoriji kadetij,kjer so vsekakor tudi možnosti za osvijitev katere od medalj.

Nekaj več bo potrebno v nadaljevanju  povedati tudi o  samem tekmovalnem sistemu,ki ni najboljši predvsem za ekipe ki nimajo profesionalnega staža, ali pa so  tako kot velika večina ekip sestavljene  iz pretežno maldih odbojkaric,ki imajo poleg velikeka števila treningov in tekem še nastope v mladisnkih kategorijah. Kako pomemba je ob vsem tem tudi šola pa ni potrebno posebej povdarjati. In če temu dodamo še podatek da je kar veliko mladih odbojkaric obremenjenih tudi z nastopi v najrazličnejših reprezentančnih selekcijah je mera polna in bo potrebno o tem pošteno razmisliti in prvenstva  v bodoče prilagoditi tudi zgoraj povedanem.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

905116
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
4283
2395
13572
6678
905116

Your IP: 3.236.150.211
Server Time: 2020-07-02 18:56:07

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.