Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

PREPROSTA RAČUNICA PLUS IN MINUS

 PREPROSTA RAČUNICA PLUS IN MINIS

 

Ko tako na TV ekranih ali v športnih dvoranah gledam odbojkarske tekme pa naj si bo to v naši slovenki ligi ,kakor tudi tiste v tujini se mi mislim velikokrat  zasutavijo ob najrazličnejših takšnih ali drugačnih komentarijih. Pa naj si bo to mojih prijateljev ali trenerskih kolegov s katerimi sedim med gledalci na tribuni, kot tudi športnih komentatorjev  in njihovih strokovnih komentarjev ,če seveda gre za TV prenose.

 

In morem priznati (in o tem sem že velikokrat  tudi razmišljal ) se pogovor največkrat nanaša na ocenjevanje napak tako nasprotnika ,kot tudi domače ekipe. Pa naj si bo to pri izvajanju začetnih udarcev, igri na sprejemu servisa ali v napadu in še bi lahko našteval.Veliko je "modrovanj" zakaj je temu tako, kdo je za to ali ono napako kriv ,zakaj se je zgodila ravno v tem segmentu tekme in tako naprej skoraj do onemoglosti. No skoraj bi pozabil na sodnike,ki  so ponavadi dežurni krivci za poraze in če vemo da v odbojki ni neodločenega rezultata so  skoraj da vedno krivi ( čitaj izgovori poražencev) ,saj ob koncu tekme vedno dobimo nekoga ,ki je zmagal in nekoga ki gre domov skolnjenih glav.In kje potem iskati razloge za  zmage ali poraze? Odgovor je zelo preprost račun seštevka pozitivnih (+)  dobljenih in negativnih  (-) izgubljenih točk.

Torej gre za preprosto računico in na koncu je rezultat  zelo jasen. A kaj če je tistih minusov le nekoliko preveč? tekmo smo seveda izgubili in razloge bo potrebno poiskati  na parketu. A največkrat to ni dovolj, saj so vmes  svojo igro igrajo še drugi faktorji, le teh je več eden najvažnejših je naš odnos ali bolje pristop ,ki ga imamo do treninga in ki bodo v končni fazi lahko vplivajo našo igro in s tem na končni rezultat.Pri tem pa ne gre pozabiti na  tako popularne izgovore,ki so na dnevnem redu tako v odbojki, športu nasploh in tudi v drugih sferah našega vsakdanjega življenja.  A to pa je že  tema za kdaj drugič.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

856248
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
132
726
5769
18762
856248

Your IP: 34.204.193.85
Server Time: 2020-05-31 04:43:18

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.