Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

TRENERJI UNIVERZALCI


MINSK .14.5.2012 007K pisanju tega prispevka me je prisilila ugotovitev da se pri nas v Sloveniji dogaja veliko stvari,ki niso povezane s pravo logiko,prej bi rekel da so po domače skregane z njo.
Zakaj gre? Seveda bom pisal o nas odbojkarskih trenerjih,ki imamo radi svoj "posel" ki smo lahko z zagotovostjo trdim zaljubljeni v odbojko a včasih bi bilo le potrebno resnici pogledati v oči in se vprašati ali je to kar delam  prav ali  bi se morale zadeve le odvijati nekoliko drugače.


Veliko let je bilo potrebnih da smo v Sloveniji le začeli ločevati med  žensko in moško odbojko, kar se da najbolje opaziti pri tem da smo pri DOTS ( Društvu odbojkarskih trenerjev  Slovenije) že v lanski sezoni začeli ločevati trenerske seminarje za D in C licenco na tiste  trenerje ,ki trenirajo ženske ekipe in tiste  ki trenirajo moške. Ta praksa je v svetu že veliko let uveljavljena, na primer v sosednji Italiji na višjih stopnjah se trenerji  strogo ločijo na tiste,ki  trenirajo nežnejši spol in tiste ki trenirajo moške  Mislim da so takšne izbire popolnoma legitimne,če vemo kako velike so razlike med odbojkaricami in  odbojkarji tako s fizičnega , tehnično taktičnega vidika, da o tako imenovani "ženski "  psihologiji ne izgubljam besed, saj vsi vemo zakaj gre. To so kot rečeno v tujini še posebej v najbolj razvitih odbojkarskih  deželah spoznali veliko prej kot  pri nas v Sloveniji,oziroma v našem primeru pri krovni organizaciji OZS ali natančneje pri trenerski organizaciji DOTS. Vsekakor je to spoznanje in ločevanje na žensko in moško odbojko tudi v naši državi v vsakem primeru velik korak naprej. A ob tem se postavlja kar nekaj logičnih vprašanj? Saj so poteze te iste organizacije OZS tudi z "žegnom" strokovnega sveta pri določanju trenerjev v najrazličnejše  reprezentančne selekcije povsem  skregane s tem kar sem zgoraj navedel in za kar smo se pri usposabljanju trenerjev odločili. Lahko bi rekel da se stara praksa  še naprej ponavlja. Dopoldne bom treniral fante popoldne pa bom vodil dekleta, no tu je vmes nekaj pretiravanja  sicer le s težavo razumem da se nekateri pojavljajo v dveh popolnoma nasprotujočih se vlogah. Od deklet k moškim ekipam ali reprezentancam in seveda obratno. Zakaj  smo  potem vse sile  usmerili v to da bomo imeli deljene  seminarje za trenerje? Če pa  se  zadeve odvijajo povsem drugače. To je ključno vprašanje,ki sem si ga postavil preden sem začel pisati ta prispevek z naslovom univerzalni trenerji. Prepričan sem da bom tudi v tem  primeru deležen kakšne kritike, prav gotovo pa katerega od tipičnih slovenskih izgovorov. No tudi v tem primeru bomo krivce za ponavljajoče se stanje poiskali nekje drugje. 

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

904962
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
4129
2395
13418
6524
904962

Your IP: 3.236.150.211
Server Time: 2020-07-02 18:00:42

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.