Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

REAKCIJE PO TEKMI

IN NALOGE TRENERJA

SLO - priprave Mb 8-11 055 KopirajKako  se odzvatii,kaj storiti po tekmi se v našem primeru sprašujejo  mnogi trenerji,kajti reakcije v slačilni po končani tekmi so lahko različne. In ravno zaradi teh reakciji je prisotnost trenerja in njegov odnos do dane situacije še kako pomemben. Trener mora znati reagirati in v več primerih tudi znati umiriti določene situacije ki se »zgodijo« v sami slačilnici,kajti reakcije so ob porazih ali zmagah popolnoma različne. Predvsem so je važna prisotnost trenerja v primerih »težjih« porazov ko nemalokrat pride do negativnih reakcij med samimi igralci. Da bi znal trener jasno obvladati določene  situacije mora izhajati predvsem iz  načina kako je ekipa odigrala tekmo. Z velikim poudarkom na sami kakovosti igre katero so prikazali njegovi odbojkarji/ice,kakor tudi z poudarkom na rezultat samega srečanja ,ki se največkrat odseva v kakovosti igre.

Kot smo ugotovili sta dva parametra še kako pomembna za končno analizo,oziroma za predstavitev vsega kar se je dogajalo na igrišču svojim igralcem. Sicer pa imamo gleda na povedano najmanj štiri različne situacije,s katerimi se moramo soočiti po končanem srečanju: 1) Ekipa je izgubila srečanje a je igrala zelo slabo

2) Ekipa je izgubila tekmo a je za razliko od točke  (1) igrala zelo dobro

3) Ekipa je tekmo zmagala a je igrala slabo

4) Ekipa je zmagala a je tudi igrala zelo dobro.

Če se najprej zaustavimo pri točki 1,kjer je ekipa izgubila in igrala slabo je ta položaj ob koncu srečanja tudi najtežja za vsakega trenerja. Trener mora biti sposoben natančno obrazložiti razloge za slabo igro ,oziroma nezadosten končni izid in le to ugotovitev prenesti na igralce, da bi na ta način preprečil konflikte in medsebojne obtožbe takoj po zaključenem srečanju ( največkrat v slačilnici) , v nadaljevanju pa mora ekipo najprej pomeriti  ,vanjo ( v ekipo) vnesti ponovno navdušenje in samozavest Če se najprej zaustavimo pri točki 1,kjer je ekipa izgubila in igrala slabo je ta položaj ob koncu srečanja tudi najtežja za vsakega trenerja.
Trener mora biti sposoben natančno obrazložiti razloge za slabo igro ,oziroma nezadosten končni izid in le to ugotovitev prenesti na igralce, da bi na ta način preprečil konflikte in medsebojne obtožbe takoj po zaključenem srečanju ( največkrat v slačilnici) , v nadaljevanju pa mora ekipo najprej pomeriti  ,vanjo ( v ekipo) vnesti ponovno navdušenje in samozavest pred nadaljevanjem tekmovanja.
Morda je takšna »težka« situacija pravi razlog da se trener takoj po končanem srečanju odpravi v slačilnico in ostane v njej vse do takrat dokler se položaj ali » strasti« ne umirijo
V opisani situaciji gre za tipičen primer ko si ekipa še kako želi zmage in osvojitvi prepotrebnih točk ,vendar je iz najrazličnejših razlogov odpovedala in kar je še najhuje ekipa je igrala zelo slabo. In ravno ta žalost ,razočaranje in podobne reakcije so lahko v trenutku povod za medsebojni konflikt, katerega je seveda najlažje izpeljati ravno v slačilnicah. Resnici na ljubo se takšni padci in vzponi največkrat dogajajo pri nekoliko mlajših in s tem neizkušenih ekipah, res pa je da se to lahko »občasno« zgodi tudi tistim najboljšim ekipam.
Torej je nasvet v takšnih primerih ta da se trener ali celo oba z svojim pomočnikom čim več časa zadržita v slačilnici se pogovarjata z igralci/kami in jih s pomočjo kapetana poskušata  umiriti. Strokovno analizo tekme pa mora trener igralcem /kam predstaviti naslednji dan ko ima v rokah prave argumente. Kajti vsi dobro vemo da če ekipa zmaga smo vsi dobri ,če ekipa izgubi pa je večina igrala slabo a temu ni vedno tako.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

856230
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
114
726
5751
18744
856230

Your IP: 34.204.193.85
Server Time: 2020-05-31 04:12:32

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.