Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

BRASLOVČE FINAL FOUR DP ZA KADETINJE 2013/14

BRASLOVČANKE PODPRVAKINJE MED KADETINJAMI, NASLOV NA JESENICE
1554462 820929484586477 1281718719547186053 n KopirajV nedeljo, 18. maja je v ŠD Braslovče potekal finalni turnir za kadetinje, na katerega so se uvrstile ekipe Braslovč, Prevalj, Mladi Jesenice in Vital Ljubljana I.
1. polfinale... - ŽOK Braslovče : OK Prevalje - 2:0 (25:20,25:11) Braslovčanke v nekoliko spremenjeni postavi  (vso tekmo je odigrala Klavdija Bastl) niso imele večjih težav z borbenimi gostjami iz Prevalj. Morda so na samem začetku nekaj nervoze čutile domačinke, ki so se zavedala, da bodo  igrale v nekoliko  spremenjeni postavi in da kljub temu cilji ekipe in kluba ostajajo isti. Prevaljčanke, ki so si za ta finalni del DP privoščile tudi krajše priprave na hrvaški obali, so tekmo pričele dobro in se vse do polovice niza dobro kosale z domačinkami. Vendar jih je po 16. točki pričel izdajati sprejem servisa in igra Korošic je postala  predvidljiva za domač blok ali obrambo. V  drugem nizu so se domačinke  le nekoliko sprostile in zaigrale tako kot znajo ter si takoj na začetku niza priigrale visoko prednost 8:1, 16:7. Takrat je bilo jasno, kdo bo prvi finalist  državnega prvenstva za kadetinje. Tudi številke govorijo v prid domači ekipi, ki je  z servisom dosegla kar 8 točk, Prevalje 5; na sprejemu servisa so bile občutno boljše Mihalinčeva, Bednjaničeva in Bastlova, pohvala pa gre tudi organizatorki igre Katji Sorčan. Tudi v bloku so  bile boljše domačinke, ki so dosegle kar 7 direktnih točk, OK Prevalje pa samo 2.

2. polfinale – Mladi Jesenice : Vital Ljubljana - 2:0 (25:13, 25:23) Čeprav je končni izid povsem jasen, so imele Gorenjke v drugem nizu kar nekaj težav z borbenimi Ljubljančankami, ki so v sami končnici  napravile nekaj napak, sicer pa bi lahko izid izenačile. Gorenjke so bile že pred srečanjem glavne favoritinje tega polfinalnega obračuna in to so pokazale takoj na začetku, ko so visoko povedle z 8:1 in 16:5. V tem delu  Blažičeva, Erženova in soigralke niso imele nikakršnih težav. Čeprav so se mlade Vitalovke dobro upirale in poskušale vse, da bi  poraz v nizu le omilile, jim to ni povsem uspelo. Gorenjke so bile  preprosto boljše. A smo v drugem nizu na parketu videli povsem drugačno ekipo Vitala. Igralke so igrale organizirano in predvsem veliko bolj borbeno, tako da so že od začetka spravljale v težave  nasprotnice, ki so pod vtisom lahke zmage v prvem nizu nekoliko popustile. Igra je bila zelo izenačena  in Ljubljančanke so ob prvem tehničnem odmoru zaostajale za točko, pri drugem pa so bile že v vodstvu in kasneje povedle celo 21:18. Do takrat smo na obeh straneh videli izredno veliko zgrešenih začetnih udarcev. Jeseničanke so Vitalovke najprej ujele, nato pa prešle v vodstvo in s 25:23 zaključile drugi niz ter zmagale.
Tekma za 3. mesto Vital Ljubljana : OK Prevalje - 2:1 (22:25, 25:14, 15:8) V tekmi za bronasto medaljo so bile vsaj papirnate favoritinje mlade kadetinje iz Ljubljane, a igrišče je vsaj na začetku pokazalo, da to vedno ne drži. Čeprav so bile varovanke trenerja Gregorja Rozmana vseskozi v prednosti (tudi za tri in več točk - 8:4, 16:12, 21:19) pa se  Korošice niso predale in po izredno borbeni in na trenutke tudi domiselni igri so rezultat najprej izenačile,   predvsem po zaslugi kapetanke Zdovčeve, na koncu pa tudi nekoliko presenetljivo slavile  v prvem nizu. Ljubljančanke so v drugem nizu zaigrale kot prerojene in visoko povedle 8:1, 16:11 in niz zaključile pri 25:14. Prevaljčanke pa so se po odličnem prvem nizu kar nekoliko izgubile in vajeti  igre prepustile  borbenim Ljubljančankam. O končnem tretjem mestu je tako odločal tretji niz, ki pa so ga veliko bolje pričele Vitalovke in povedle z 8:2. Dva izkoriščena odmora trenerja Korošic pa igre nista spremenila. Vitalovke so v večji želji po bronu igrale vse bolje, Prevaljčanke pa so naredile preveč naivnih napak. Tretje mesto so zasluženo osvojile mlade odbojkarice Vitala iz Ljubljane.
Tekma za 1. mesto ŽOK Braslovče : Mladi Jesenice - 2:3 (22:25, 25:20, 19:25, 25:22, 9:15) Tekma, ki je odločala o naslovu državnih prvakinj je bila po pričakovanjih izredno izenačena in negotova od začetka pa do petega, odločilnega niza. Lahko bi rekli, da sta se ekipi izmenjavali v vodstvu v valovih. Na začetku prvega niza so bile veliko boljše gostje iz Gorenjske, saj so bile v vodstvu vse do drugega tehničnega odmora, nato so vajeti v roke prevzele domačinke po zaslugi izredno uspešnih začetnih udarcev Nike Markovič .Tako so domačinke povedle z 21:17, a tu je prišlo do nerazumljive blokade. Gostje so po zaslugi dobrih začetnih udarcev Tučnove izid najprej izenačile in na koncu slavile. V drugem nizu pa smo po začetni dobri igri gostij videli na parketu pravo mlado ekipo Braslovč, ki je po prvem tehničnem odmoru pričela igrati tako kot zna. Hitro in zasluženo vodstvo 16:12 je dalo slutiti, da bo niz pripadel Braslovčankam. Soliden sprejem, odlični bloki Katje Mihevc in Markovičeve ter solidni napadi celotne ekipe so pripomogli, da je niz pripadal domačinkam. A se v tretjem nizu slika ni ponovila. Videli smo ponovitev  prvega niza, ko so  bile gostje z Jesenic neprestano v vodstvu, predvsem po zaslugi  Blažičeve in Erženove, ki sta z lahkoto zaključevale žoge. Domačinke so imele kar precej težav pri organizaciji igre, saj jim sprejem servisa ni in ni stekel. Vodstvo 16:21 je dalo vedeti, da bo ta niz za domačinke izgubljen in tako se je tudi zgodilo. V četrtem nizu smo ponovno videli podobno sliko kot v drugem, saj so gostje hitro povedle, a domačinke so po odlični igri v bloku in napadu, kjer so se izkazale tako Markovičeva, Hribernikova in kapetanka Mihalinec, približale in niz se je počasi prevesil na stran domačink, ki so že vodile z 21:16. Nato so malenkost popustile, a je bilo vodstvo dovolj veliko, da so uspele  zmagati  v  četrtem nizu. Veliko število ljubiteljev odbojke v  športni dvorani je pričakovalo odločitev v petem nizu. Domačinke so odlično pričele in povedle 5:3. A to je bilo tudi vse, saj so  na začetku niza napravile nekaj nepotrebnih napad v obrambi, kot tudi na sprejemu servisa  in ob menjavi igrišča so gostje prišle v vodstvo s 7:8. Tudi v nadaljevanju so bile Jeseničanke boljše z napadi iz cone 4, kjer jih Sorčanova  ni uspela zaustaviti. Nekaj težav se je ponovno pojavilo pri sprejemu začetnih udarcev, kar so gostje z pridom izkoristile in niz zaključile v svojo korist in s tem tudi osvojile naslov državnih prvakinj.
Zoran Jerončič: ''Dekletom moram čestitati za osvojeno  srebrno medaljo, kar je nekoliko manj od pričakovanj, a je potrebno povedati, da ste Braslovčanke še vedno v samem vrhu slovenske odbojke in to bo ostalo zapisano. S tehničnega vidika nismo igrali najboljše tekme, razlogov za to je več, a ne gre pozabiti da je v prvi šesterki zaigrala mlada 14-letna Nuša Podbregar in nalogo tudi solidno opravila. Zelo sem zadovoljen z igro v bloku, kjer smo dominirali in dosegli s tem elementom kar 15 točk, samo Katja Mihevc 7. Ni bil naš dan na sprejemu servisa, vendar tudi za to so določeni razlogi. Pomembno je, da se tudi ob porazih in nekoliko slabših igrah kaj naučimo in to vam bo koristilo v življenju in nadaljevanju vaše športne poti. Mislim, da ima ekipa še veliko rezerv in lahko v bodoče z dobrim delom še napreduje. Hvala vam dekleta, zame in za našo tehnično ekipo ste ZLATA DEKLETA.''

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

856177
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
61
726
5698
18691
856177

Your IP: 34.204.193.85
Server Time: 2020-05-31 02:53:45

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.