Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

MINUTA ODMORA- TIME OUT


Z uvedbo novih pravil, tako imenovanim RPS (rally point system), so trenerji poleg dveh trideset sekundnih odmorov pridobili še dodatna enominutna odmora, in sicer pri osmi in šestnajsti točki. Razen seveda v petem, odločilnem nizu, ko ima vsak posamični trener na razpolago le dva trideset sekundna odmora.

V današnji temi bi se radi dotaknili te zanimive teme, kajti velikokrat se dogaja, da trenerji odmorov, ki so jih zahtevali, ne izkoristijo v celoti in ekipa od njega ne odnese prav veliko, Zato se pojavlja vprašanje, kako najpametnejše in najučinkovitejše izkoristiti zahtevane in tudi ne zahtevane minute odmora, Prav tako moramo ločiti, ali smo minuto odmora zahtevali mi ali pa jo je zahteval nasprotnik
Vzroki, zakaj zahtevamo minuto odmora:
- nasprotnik ima veliko točkovno prednost,
- nasprotnik je dosegel več točk zapored,
- nenaden padec v igri naše ekipe,
- neodločen pristop po prvem ali drugem "uradnem" odmoru,
- sprememba taktičnih različic med posameznimi nizi,
- naša ekipa v nobenem primeru ne igra tako, kot zna in bi morala,
- nekateri igralci nimajo pravega pristopa do tekme. 
Nikoli pa ne smemo vzeti minute odmora, ko je naša ekipa v vzponu in ko dosega točko za točko. Toda kaj storiti, če nasprotnikova ekipa doseže tri ali več točk zapored? Odgovorov je seveda več, saj ima vsak posamezni trener svoj način, ki se je morda izkazala za pravilnega, a kljub temu tudi o tem nekaj razmišljanj. Najprej je potreben posvet trenerja z organizatorjem igre (glede na predhodno analizo nasprotnika), kateremu mora povedati, kam naj podaja žoge ob idealnem sprejemu začetnega udarca, da bo ta dosegla cilj. Predvsem pa je pomembno igralca opozoriti, naj se med seboj pogovarjajo in v vsakem primeru pomagajo, kajti težave se dajo s skupnimi močmi hitreje in učinkoviteje rešiti. Besede morajo biti kratke in jasne, predvsem pa mora biti igralcem jasno, kaj morajo storiti, ko se bodo vrnili na igrišče. Ob minuti odmora moramo igralce tudi opozoriti, čemu naj posvečajo pozornost: nasprotnikove mu servisu, ali njihov podajalec podaja na nižji blok, ali igrajo na prvi tempo, kako zaustaviti njihovega najboljšega napadalca. Takšne in podobne nasvete je treba večkrat ponoviti, da se igralcem vtisnejo v spomin. Ker bi vsi igralci radi kaj pripomnili, ne smemo dovoliti, da pride do splošne razprave. In še nekaj, zelo pomembno je, da igralcev ob minuti odmora ne kritiziramo, kajti časa za analizo tekme bo med tednom dovolj, pa tudi nam bodo nekatere stvari bolj jasne.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

905055
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
4222
2395
13511
6617
905055

Your IP: 3.236.150.211
Server Time: 2020-07-02 18:37:54

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.