Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

WOLRD LEAGUE 2014 POLFINALNI OBRAČUNI

 

NAJVEČJE PRESENEČENJE JE IRAN

V današnjih dveh polfinalnih obračunih se bosta v veliki športni dvorani Nelson Mandela v Firencah pomirili štiri najboljše reprezentance letošnje svetovne lige v odbojki.

Če je bila uvrstitev Brazilije, Italije in tudi ZDA v polfinale nekako pričakovana pa je za največje presenečenje poskrbela reprezentanca Iranaki jo po odhodu priznanega Argentinskega strokovnjaka Julija Velasca letos vodi Srbski trener Slobodan Kovać. Že z uvrstitvijo na Final six so Iranci presenetili mnoge strokovnjake in še bolj nekatere  odlične reprezentance, da se bo "četi " Slobodana Kovać uspelo uvrstiti celo v polfinale pa  ni računal nihče. Še najmanj  ruska reprezentanca,ki se je kot branilka lanskega naslova svetovne lige  morala sprijazniti z dejstvom da je tokrat Iran odlično pripravljen in se posloviti od nadaljnega tekmovanja. Iranci so nameč v odločili tekmi s 3:1 premagali Brazilijo in to je bilo tudi odločilno da so Rusi že doma.

V prvem polfinalu ob 17,30 uri se bosta tako  pomerili reprezentanci ZDA in Irana. Za  Andrsona & co je to že peti polfinale v katerih so enkrat  leta 2008 osvojili zlato medaljo,čez dve leti pa so pristali na drugem mestu. A današnja tekma  proti novincem finala in ZDA na ljubilejni 25 svetovni ligi bo nekaj več kot samo polfinale, na končni izdi bodo poleg same igre lahko vplivali še mnogi drugi notranji in zunajji faktorji.

V drugem polfinalnem obračunu,ki se bo v Firencah pričel ob 20,30 uri pa lahko zatrdimo da gre za stare znance tudi finalnih tekem svetovne lige med dvema odbojkarskima velesilama. Saj je reprezentanca Brazilije v dosedanjih 24 svetovnih ligah kar 19 krat nastopala v polfinalih od tega 13 krat igrala v velikem finalu in stala na najvišji stopnički tega prestižnega tekmovanja kar  9 krat.

Le nekoliko slabša je v končnem iskupičku reprezentanca Italije,ki je  v vseh teh letih  v polfinalnih obračunih nastopala 17 krat na najvišji stopnički pa so "azzuri" stali enkrat mamj kot "Rumeni " Brazilci torej 8 krat, Kdo bo moral na večernem polfinalnem obračuno v športni dvorani Nelsona Mandela v Firencih poklekniti pred drugim pa je  vsaj v tem trenutku resnično težko napovedati. Tudi zadnji štirje obračuni v letošnji svetovni ligi napovedujejo ogorčen boj. Saj so Italijani kar dvakrat slavili na gostovanju v Braziliji, Brazilci pa so bili prav tolikokrat boljši na apeninskem polotoku. Torej bodo o finalistu  odločale malenkosti. 

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

856256
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
140
726
5777
18770
856256

Your IP: 34.204.193.85
Server Time: 2020-05-31 04:56:55

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.