Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

LIDIJA JERONČIČ - UMETNICA V PROSTEM ČASU

Naslov seveda veliko pove, a v primeru Lidije Jerončič gre vsekakor za nekaj več kot samo prosti čas, saj so slike, katere prihajajo izpod njene roke oziroma čopiča, več kot tisto, kar nas večina počne v prostem času. Gre za slike, ki jih Lidija ustvarja že dobro leto in nakazujejo njeno umetniško žilico. Lidija se je na prigovarjanje in predvsem spodbujanje "žlahte" Zorane Berdon odločila, da se kar tako malo za šalo malo zares le pridruži likovni skupini Kulturnega društva Svoboda iz Deskel, kjer se lepo število bodočih umetnic in umetnikov pod vodstvom "ostrega" očesa mentorja mag. Stipeta Hečinovića uči risanja, slikanja in ustvarjanja, predvsem pa spoznavanja vseh plati in skrivnosti likovne umetnosti. Sicer je Lidija vzljubila risanje še kot otrok, nadgradila pa ga je v Osnovni šoli v Kanalu ob Soči, kjer je prve resne korake na tej poti spoznavala ob učitelju, sedaj že pokojnem Branetu Lozarju. Zaradi službe, predvsem pa družinskih razlogov, se je umetniška žilica pri Lidiji za nekaj časa povsem skrila, lahko bi rekli poniknila, a je sedaj, ko je časa le nekaj več, privrela na dan v pravem pomenu besede. Vsi, ki smo do sedaj videli njene izdelke, lahko z gotovostjo trdimo, da so pravi, da so iz slike v sliko boljše in da je kvaliteta za "samo" eno leto učenja in vestnega dela tista prava, da ne rečemo vrhunska. Da je temu res tako, smo se lahko prepričali na kar nekaj razstavah, tako v Desklah 21. aprila 2009, pa tudi na dobrodelni razstavi za pomoč Materinskemu domu na Sveti Gori pri Novi Gorici. Marsikaj bi se še našlo, kar je le dokaz več, da je Lidija izbrala pravo pot in da bomo z leti lahko na platnih videli še veliko umetnin. O pravi vrednosti njenih del so se lahko obiskovalci prepričali tudi na domači razstavi, ki je bila oktobra lani v Ligu nad Kanalom.

 


Njene slike si je možno ogledati na njenem domu.  Tel: 00 386 (0)41 918 916

 

lidija Page 1 lidija Page 2
lidija Page 3 lidija Page 4
lidija Page 5 nove Page 1
nove Page 2 nove Page 3
nove Page 4 novo Page 5
nove Page 6

Lidija Jerončič - Fine Arts

The title tells a lot but in the case of Lidija Jerončič it's a little bit more than just free time. Her paintings are more than just that the most people do in free time. Lidija paints more than one year and her paintins show that she is really talented. She started to paint becuse of persuasion and stimulation of her relative Zorana Berdon. She joined to the art group Kulturno Društvo Svoboda Deskle where a lot of future artists under the direction of MCs Stipe Hečinović learn drawning, painting and creating. Lidija started to draw when she was a child, then she upgraded her knowledge when she was in a primary school. She stopped creating for a while because of work and family reasons but now she continues. We all can say that her paintings are really good and she knows a lot although she has practised it since last year. She has already prepared some exhibitions: Deskle (21th April 2009), Sveta Gora near Nova Gorica,... Lidija has surely chosen the right way and we will be able to see even more paintings in next years.

 


Tel: 00 386 (0)41 918 916

 

lidija Page 1 lidija Page 2
lidija Page 3 lidija Page 4
lidija Page 5 nove Page 1
nove Page 2 nove Page 3
nove Page 4 novo Page 5
nove Page 6

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

3194475
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1100
1700
7753
16607
3194475

Your IP: 100.24.118.144
Server Time: 2022-12-07 14:14:39

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.