Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

TA IZGULJENA FRAZA: NAPAKA, LASTNE NAPAKE

Vse več je pogovora, veliko je razprav  in najrazličnejših debat o napakah,ki se dogajajo v naši igri. Predvsem so tu mišljene tiste neizsiljene napake,napake ki so posledica nezbranosti ali morda  slabšega tehničnega znanja.
20 19 AS Cosenza Pallavolo
Seveda je treba najprej analizirati kdaj se je napaka ali sose napake zgodile v kateri fazi igre se to dogaja v fazi "Break " po našem servisu, se te napake največkrat zgodojo,ko je naša ekipa na sprejemu začetnega udarca, je več napak v tako imenovani  tranzicijski fazi,ko žoga večkrat preide mrežo in noče pasti na tla. So napake pri tako imenovanih "Free " lahkih žogah itd.
Pa še eno vprašanje se tu pojavlja.V katerem delu niza se je zgodila napaka ali se dogaja največ napak? je to morda do 8 točke v posameznem nizu, ali morda do polovice nita torej do 12-13 točke ali pa do 20 točke. Morda pa se največ napak dogaja po doseženi 20 točki takrat mi trenerji govorimo, da je to nova tekma nov niz in pristop mora biti drugačen. Zelo drugačen pozornost naše ekipe mora biti na najvišji točki.
Koliko napak si lahko ekipa privošči v posameznem nizu,da bi set zmagala?Tudi tu vam lahko postrežem z več odgovori.
Mnogi strokovnjaki zatrjujejo da je tista prava številka 6 torej manj kot šest doseženih lastnih napak ekipo zagotovo pripeljedo zmage v nizu. Če ta številka preide magično mejo "9" pa je zmaga v nizu pod velikim vprašajem.
Vsekakor veliko,če ne odločilno vlogo pri zmagah določa učinkovitost napada, kajti če imamo ekipo ki izredno dobro napada ,če je % učinkovitosti zelo velik je zmaga mogoča tudi z več napakami. Kaj lahko pa se zgodi tudi nekaj povsem drugaga.V nizu nismo zgrešili niti enega začetnega udarca torej 0 a smo niz izgubili. Zakaj? Naš servis ni bil dovolj učinkovit in je nasprotna ekipa z lahkoto uspešno napadala v tako imenovani fazi sprejema.Kaj lahko se na tekmi zgodi tudi obratno. Torej dobili smo kar nekaj "asov"neposrednih točk z nasprotnikovim servisom a smo niz zmagali,kajti naš napad je bil v ostalih akcijah zelo zelo učinkovt.Podobno zgodbo lahko zapišemo tudi v igri v protinapadu,kjer je naša ekipa ali ekipa nasprotnika  zelo učinkovito igrala v povezavi blok-obramba in zaradi tega imela na razpolago veliko napadov.Kaj pa napake ki jih ne vidimo? kot na primer organizacija igre našega podajalca/ke,ali pa organizacija lahkih žog in tudi pri organizaciji in podaji visokih žog. So te napake vidne? Te napake izstopajo? Dve zanimivi vprašanji. Pri končnem rezultatu in štetju točk zagotovo.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

856244
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
128
726
5765
18758
856244

Your IP: 34.204.193.85
Server Time: 2020-05-31 04:35:39

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.