Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

KO STOJIŠ PRED ZAPORNICAMI SE ZAVEŠ KJE ŽIVIŠ

Se zaveš kaj pomeni Evropa brez meja kaj pomeni prosto gibanje kaj preprosto pomeni svoboda.
POT PO BALKANU IN NAZAJ
To poletje sem se odločil,da grem po poteh katero se opravil pred mnogimi mnogimi leti,ko sem se odpravljal na služenje vojaškega roka. Bolo je natanko 11.avgusta leta 1972,ko sem se od Melinov odpravil v Raško danes je to  Srbija in od tam po petih mesecih v "prekomando" v Plav takrat v  Republiki Črni Gori.
Po dokaj uspešnem igranju odboje sem bil izbran v vojaško reprezentanco Črne gore in začeli smo treninge v vojašnici Golubovci v takratnem Titogradu, danes glavnem mestu Črne Gore Podgorici. Zaključna tekmovanja pa so bila v Nikšiču,kjer naša reprezentanca ni zmagala na niti eni sami tekmi.Pred dnevi sem se odpravil na to pot z razliko, da so me v Polavu (Črna gora ) prepričali naj si ogledam bližnjo Albanijo in se blizu Skadarskega jezera vrnem v Podgorico ( Črno goro).
Za zaključek mojega potovanja pa sem to dolgo pot izkoristil za obisk  majhne vasi Seoca nad Omišem v  Dalmaciji,od tam namreč izhajajo družine s priimkom Jerončič, torej vrnitek h koreninam.
Vse lepo vse in čudovito vse navdušujoče zanimivo velike razlike od takrat do danes a ena je bila največja in se je skozi potovanje vlekla kot rdeča nit imenovana mejni prehodi. Spuščene zapornice, kolone vozil, čakanje v vrsti  0d najmanj 15 min pa do 1 uro in več, seveda različno od vstopa v eno ali drugo državoa  teh je bilo na tokratni "turi" kar devet.Ne vem če to drži a v vrstah pred zapornicami sem stal in čakalo skoraj da toliko časa kot sem potreboval za preostalo pot.No toliko res ne a v meni se je prebudilo spoznanje in zadovoljstvo kje živim,kako je v Evropi brez meja,kako je v Evropi in kako bi radi nekateri ponovno postavljali zidove in zapirali meje, postavljali carine in omejevali prehode. Ne hvala! Vsak ,ki tako razmišlja ali še huje si tega želi naj opravi vsaj enkrat podobno potovanje in začel bo še kako ceniti to kar imamo to kar smo si pridobili in to  kar je potrebno z vsemi močmi ohraniti . Evropa je zakon!

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

809292
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
19
328
1672
12323
809292

Your IP: 34.226.244.70
Server Time: 2020-02-28 01:51:26

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.