Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

POKAL SLOVENIJE CALCIT KAMNIK ŠE ČETRTIČ NA NAJVIŠJI STOPNIČKI

Odbojkarji Calcit Volleyja so v finalu zaključnega turnirja pokala Slovenije v športni dvorani Maksa Pečarja premagali ACH Volley s 3:0 (21, 21, 22). Tako so na najboljši možni način končali letošnjo sezono, v kateri so v državnem prvenstvu osvojili tretje mesto. Za Kamničane je to četrta pokalna lovorika, v svojih vitrinah pa imajo tudi tri naslove državnih prvakov.

IMG 7963 resize 1024x682

CALCIT VOLLEY – ACH VOLLEY    3:0 (21, 21, 22)

Ljubljana – Športna dvorana Maksa Pečarja, brez gledalcev, sodnika: Pevc, Markelj.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 8, Kosmina 12, Gasparini 8, Hebda 1, Klobučar 14, Jerončič, Brulec, Beravs, Štalekar 5, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

ACH Volley: Toman (L), Ropret, Pernuš 2, Toukhteh 8, Dagostino (L), Pavlovič, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar, Pokeršnik 2, Videčnik 6, Kök 10, Vučićević 11. Trener: Matija Pleško.

Kamniški in ljubljanski odbojkarji so se do zdaj v finalih pokala Slovenije srečali že šestkrat, obe ekipi pa sta se veselili po trikrat.

V zadnjih dveh finalnih obračunih, zadnji je bil predlani, so bili boljši Ljubljančani, ki so v lanski sezoni v finalu premagali Merkur Maribor. Na letošnjem zaključnem turnirju so težjo pot do finala imeli odbojkarji Calcit Volleja, ki so v četrtfinalu izločil prav Mariborčane in v polfinalu Hišo na kolesih Triglav, medtem ko je bil ACH Volley po odpovedi SIP Šempetra v četrtfinalu prost, v polfinalu pa je premagal Salonit Anhovo.

S točko Jana Pokeršnika so bili branilci pokalnega naslova tisti, ki so v uvodnem nizu prvi prišli do dveh točk prednosti (5:3), vendar so na šesti točki kamniški odbojkarji izid že izenačili. A ne za dolgo, kajti na servis Božidarja Vučićevića in bloku Matica Videčnika je ACH Volley Kamničanom pobegnil za pet točk (11:6). Z dobro odigranim prvim tempom Dika Puriča so varovanci Gregorja Jerončiča prepolovili svoj zaostanek (10:13), po polminutnem odmoru Matije Pleška pa je Mitja Gasparini dosegel novo točko za kamniško ekipo. S tem pa težav za ACH Volley še ni bilo konec, kajti po treh zaporednih bloku Puriča so Kamničani povedli s 15:14. Tudi po novem polminutnem odmoru Ljubljančanov so kamniški odbojkarji preko Martina Kosmine dosegli še eno točko. Pred samo končnico niza je Calcit Volley s četrtim blokom Puriča vodil z 22:19, svojo prednost pa je po napaki Ljubljančanov ohranil do konca niza, ko je izkoristil prvo zaključno žogo.

Drugi niz do bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so s točko Gasparinija povedli s 6:3. Matija Pleško je njihov niz dveh zaporednih točk skušal zaustaviti s polminutnim odmorom, a je Kosmina poskrbel za kamniško vodstvo s 7:3. S štirimi točkam prednosti so Kamničani vodili še pri izidu 11:7, z blokom Jureta Okrogliča pa so se jih Ljubljančani na polovici niza približali na točko zaostanka (11:12). Z blokom Saša Štalekarja so jim odbojkarji Calcit Volley hitro pobegnili za tri točke (14:11), z novim blokom, tokrat Kosmine, pa za štiri (19:15). Ljubljančani so se jim dvakrat še približali na dve točki zaostanka, zadnjič po uspešnem napadu Mateja Köka, toda vse dvome o zmagovalcu drugega niza je razrešil Gasparini.

Na začetku tretjega niza je ACH Volley, pri kateremu je v igro namesto Gregorja Pernuša na mesto podajalca vstopil kapetan ekipe Gregor Ropret, po dveh zaporednih točkah Amirja Toukhteha povedel s 4:1, po bloku Matica Videčnika pa s 7:3, zato se je kamniški trener odločil za polminutni odmor. Njegovi varovanci so nekajkrat sicer prepolovili svoj zaostanek, a so Ljubljančani prednost štirih točk ohranili vse do izida 14:10. Z blokom Štalekarja so se Kamničani nasprotnikom približali na točko (13:14), po lastni napaki ACH Volleyja pa je sledilo sploh prvo izenačenje v tretjem nizu, nato pa je Kosmina z nekaj sreče dosegel še asa za prvo vodstvo Calcit Volleyja (17:16). Svojo prednost so z blokom Klobučarja povečali na plus štiri (22:18), vodili pa so tudi s 23:19. Branilci pokalnega naslova se niso predali in po bloku Toukhteha so zaostajali le še za dve točki, toda po polminutnem odmoru so Kamničani prišli do treh zaključnih žog za svoj četrti pokalni naslov. Drugo je izkoristil Štalekar.

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

1780646
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1639
1580
12975
27931
1780646

Your IP: 3.238.235.155
Server Time: 2021-05-15 17:53:52

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.