Prijava za administratorja in lastnika ! Hvala

Prijava

Beograd 2009

ŽENSKA ODBOJKARSKA REPREZENTANCA V BIH BO TOKRAT USPEŠNEJŠA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo ob 13. uri odpotovala v Zenico, kjer jo čaka drugi turnir kvalifikacij za avgustovsko evropsko prvenstvo. Naša dekleta bodo prvo tekmo igrala v petek proti Latviji, sledila bosta obračuna z Bosno in Hercegovino ter Češko.

 

Slovenske odbojkarice so kvalifikacije za EuroVolley, ki ga bodo med 18. avgustom in 4. septembrom skupaj gostile Srbija, Romunija, Bolgarija in Hrvaška, začele z dvema porazoma in zmago in se pred drugim turnirjem, ki se bo 14. maja začel v Zenici, ne nahajajo v ravno zavidljivem položaju. V svoj kvalifikacijski skupini namreč zasedajo tretje mesto, na evropsko prvenstvo vodita le prvi dve.

V našem taboru se kljub temu ne predajajo, selektor Alessandro Chiappini je namreč zadovoljen z delom na zadnjih treningih, prav tako pa meni, da Slovenija v Zenici lahko premaga tako Latvijo kot Bosno in Hercegovino: »V Zenici se bomo borili. Zavedamo se, da nismo v ravno lahki situaciji, a vemo, da nam lahko uspe uvrstiti se na evropsko prvenstvo. Igrali bomo dve ključni tekmi, na katerih moramo biti skoraj popolni. Najprej z Latvijo, nato še z Bosno in Hercegovino, na zadnji tekmi proti Češki pa si bomo skušali priigrati evropsko prvenstvo. Seveda, če bo Češka premagala Bosno in Hercegovino. Zelo pomembno bo, kako bomo začeli turnir in kako bomo odigrali prvo tekmo, ki bi nam prinesla potrebno samozavest in ki bi bila dokaz, da lahko igramo na visoki ravni. Vsi se zavedamo napak s prvega turnirja in to bomo skušali popraviti. Imamo še vse možnosti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo in vsi želimo doseči ta pomemben cilj. Na zadnjih treningih so bila dekleta zelo motivirana, videl sem, da želijo popraviti stvari, da so osredotočena na tehnične elemente in da želijo igrati na višji ravni.«

foto: CEV

Tudi kapetanka slovenske izbrane vrste Eva Mori se zaveda, da dekletom ne bo lahko, a je prepričana, da je nastop na evropskem prvenstvu še dosegljiv: »Zelo smo si otežile delo in nismo pričakovale takšnega rezultata. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da gremo v Zenico odločene, da poizkusimo zmagati na vseh treh tekmah. Vem, da nam lahko uspe. V Mariboru smo zdaj štiri dni garali za to. Odhajam s pozitivnimi občutki in upam, da se nazaj vrnemo z vozovnico za EuroVolley.«

V Zenico bo odpotovalo štirinajst odbojkaric, Chiappini pa v tem trenutku še ne ve, ali bo na turnirju lahko računal na korektorico Darjo Eržen, ki si je tik pred koncem tekme s Češko poškodovala prst. Erženova zadnje dni trenira po posebnem programu, stika z žogo praktično ni imela, vseeno pa v našem taboru upajo, da bo lahko pomagala reprezentanci. Prave zamenjave za 23-letno odbojkarico, ki se je na prvem turnirju v Latviji izkazala z dobrimi predstavami, slovenski selektor nima. Že na pripravljalnih tekmah neposredno pred začetkom kvalifikacij se je namreč poškodovala tudi Nika Markovič.

Reprezentanca Slovenije: Eva Mori, Sara Najdič (podajalki), Darja Eržen (korektorica), Saša Planinšec, Tina Grudina, Mirta Velikonja Grbac, Brina Bračko (srednje blokerke), Monika Potokar, Eva Zatković, Žana Zdovc Sporer, Lorena Lorber Fijok, Naja Boisa (sprejemalke), Leja Janežič, Anja Mazej (prosti igralki).

To smo mi v 2014/15 " ŽOK Braslovče"

ZOK Braslovce 2014 Priznanja

 

 

 

  

Visitors Counter

1871708
Today
Yesterday
This Week
This Month
All days
1429
1079
18648
45427
1871708

Your IP: 34.239.179.228
Server Time: 2021-06-19 11:36:34

Kontakt

Zoran Jerončič
Nova Gorica (Slovenija)


GSM : 00 386 (0)31 312 719

Email: zoran.jeroncic@hotmail.com
Skype: zoran.jeroncic


Jeziki / Languages

 sloflag  ukflag  itaflag

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta. Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.