MLADINSKA EKIPA OLYMPIE - SEZONA 2011/12


Slika in podatki ekipe        Slika in podatki ekipe 2

Seznam ekip prvenstva U18 v sezoni 2011/12:


 

Rezultati tekem in novice mladinske ekipe v sezoni 2011/12:
 

11. januar 2012: Članek v Primorskem dnevniku
 

7. januar 2012: Ekipa Olympie je dosegla 3. mesto na deželnem finalu JFK
 

3. januar 2012: Paolo Santuz: OLIMPIA GORIZIA è arrivata terza nella classifica finale ma mai facendo giocare la formazione base. Rappresenta secondo i tecnici regionali la FAVORITA alla vittoria finale in quanto 3 atleti su 6 giocano stabilmente in serie C e altri 4 giocano stabilmente in serie D con la seconda squadra, dispone di almeno 12 giocatori che possono giocare e fare differenza e un grande tecnico alla guida ZORAN JERONCIC. Completa in zona 4 con 2 ottimi schiacciatori, completa nel ruolo dei centrali con 2 prime scelte, 2 palleggiatori che possono fare la differenza e due opposti dalla mano pesante. Una carenza, se la vogliamo cercare, non hanno mai giocato tutti assieme quest’anno, ma nella fase finale conta moltissimo battuta e attacco e su questo sono in netto vantaggio su tutti i 4 teams. Anche questa società ha accolto la proposta del Comitato Regionale di utilizzare il prof. SCHIAVON in alcuni allenamenti settimanali per perfezionare i fondamentali singoli e di squadra.
 

30. december 2011: Final four v Cervignanu del Friuli (UD)
 

bulletSemifinali in contemporanea alle 10.30 al meglio dei 2 set su 3 con 3° set a 25 e cambio campo a 13 punti (palasport e pal. scuola primaria).
bulletFinale 3°-4° posto alle ore 15.00 al meglio dei 2 set su 3 con 3° set a 25 e cambio campo a 13 punti (palasport).
bulletFinale 1°-2° posto a seguire al meglio dei 3 set su 5 (palasport).
 

19. december 2011: Final four v Cervignanu del Friuli (UD)
 


 

11. december 2011: OLYMPIA - AUSA PAV 3 - 0 (25-23)(25-20)(25-22)

Z ZMAGO NA TRETJE MESTO

Persoglia 8, Terpin 17, Vizin 13, Škerk 3, Cobello 2, Hlede 0, Čaudek (L). Corsi 2

Z pravo presenečenje so tokrat poskrbeli mladi odbojkarji Olympie, ki so v odločilni tekmi za tretje mesto na lestvici premagali prvouvrščeno ekipo iz Cervigniana in to gladko 3:0. Čeprav bi v primeru slabega rezultata  Goričani imeli še popravni izpit v zadnjem srečanju proti Slogi (v sredo, 14.12., ob 18.30 uri v Gorici), pa so si tretje mesto praktično zagotovili že po današnji prepričljivi zmagi. Še najbolj  zanimiv in do konca napet je bil prvi niz, v katerem so gostje vedno bili v prednosti. Tudi po zaslugi velikega števila zgrešenih začetnih udarcev, pa tudi kakšno žogo preveč so mladi Goričani poslali izven igrišča. A kar je najvažneje je to, da so se Terpin, Helde in ostali po dvajseti točki zbrali in morda odločilen niz tudi zasluženo zmagali. V nadaljevanju srečanja je bilo za domačine vse nekoliko lažje, saj so izboljšali učinkovitost servisa (Cobello), pa tudi v napadu so napravili manj napak, v drugem nizu pa se je z igro na mreži v kriznih trenutkih izkazal Škerk, ki je zamenjal občasno nerazpoloženega Corsija. Po zmagi v drugem nizu, v katerem je bila končnica dokaj napeta, so Olympiini igralci, ki so tokrat nastopali brez Petra Vogriča (sicer standardnega igralca udarne šestorke), tretji niz pričeli odločno in predvsem samozavestno ter z učinkovitimi napadi Jerneja Terpina in Lorenza Vizina praktično zapečatili usodo prvouvrščenega Cervigniana, ki je v Gorici kar precej taktiziral pred razkritjem "kart " za  Final Four, ki bo v začetku januarja. Mladi Goričani so z zmago predvsem pridobili na samozavesti in prepričanju, da v tem prvenstvu z  dobro igro lahko premagajo vsakega nasprotnika.
 

28. november 2011: Olympia : Toriana (Gradišče) 3:0 (25:14, 25:18, 25;21)

Olympia: Persoglia 8, Terpin 13, Vogrič 8, Vizin 13, Škerk 2, Hlede 1, Čaudek (L)

Čeprav so domači odbojkarji tokrat predvsem zaradi bolezni nekaterih igralcev igrali v okrnjeni postavi, pa so z lahkoto odpravili skromno ekipo Toriane. Za razliko od prejšnjih tekem je odsotnega Cobella na centru zamenjal napadalec Denis Škerk in nalogo solidno opravil. Na krilnih mestih sta zaigrala Terpin in Vogrič, v vlogi korektorja pa vse boljši Vizin. Presoglia je zaigral na centru, kapetan Daniel Hlede pa tako kot vedno v vlogi organizatorja igre, prosti igralec je bil Čavdek. Že rezultati posameznih nizov pričajo o tem, da so domačini imeli dokaj lahko nalogo, a rezultat bi bil lahko še prepričljivejši, če se mladi Goričani ne bi vse prevečkrat spustili na nivo igre gostujoče ekipe. Z dobrimi začetnimi udarci so praktično že v osnovi razorožili goste iz Gradiške, pri tem pa imeli ne malo težav z organizacijo napadov. Kapetan Hlede pa je tako pametno razdeljeval žoge, in sicer tako razigranima Terpinu in Vizinu, pa tudi Vogrič in predvsem Persoglia na centru sta solidno opravila nalogo predvsem v napadu. Kot rečeno so domači nekoliko slabše zaigrali v obrambi in pri organizaciji lažjih  žog. Razloge za to gre iskati v občasnem padcu koncentracije, kajti nasprotnik jih največkrat ni prisilil v to. V naslednjem krogu, v ponedeljek 5.12.2011, bodo mladinci Olympie gostovali v Pradamanu in z morebitno zmago bi si že zagotovili nastop v play offu.
 

20. november 2011: MOŽNOST ZA ŠE BOLJŠO UVRSTITEV

Futura Cordenons : Olympia 1:3 (11:25, 19:25, 25:23, 23:25)

Olympia: Persoglia 7, Corsi 4, Terpin 27, Vogrič 10, Vizin 19, Škerk 2, Cobello 5, Čaudek Š (L), Hlede 2

Na gostovanju pri tretjeuvrščeni ekipi prvenstva Futuri iz Cordenonsa so mladi odbojkarji Olympie pozitivno presenetili in premagali domačine. S to zmago so se slovenski odbojkarji  močno približali bolje uvrščeni Futruri, ob tem da imajo Goričani odigrani še dve tekmi manj. Že na začetku srečanja je bilo povsem jasno, da bodo domačini tokrat proti razpoloženim Goričanom imeli velike težave. Prvi niz je minil v znamenju velike premoči kapetana Hledeta in soigralcev, saj so bili njihovi napadi neustavljivi, pa tudi organizacija igre je bila na visokem nivoju. Podobo zgodbo smo videli tudi v drugem nizu, kjer so ponovno "kraljevali" gostje z izredno razpoloženima Jernejem Terpinom in Lorenzom Vizinom, ki je tokrat odločno zaigral v vlogi korektorja. Ko je že vse kazalo, da bodo mladi Goričani vknjižili še tretji niz, saj so takoj povedli 4:0, a je bila napaka na začetnem udarcu ključnega pomena, saj so od takrat naprej zaigrali slabo in dopustili nasprotniku, da je dosegel 6 zaporednih točk in v tem ritmu tudi nadaljeval. Olympia je igrala nezbrano, napadi so bili neučinkoviti, veliko je bilo napadov izven igrišča, pa tudi v igri v obrambi (šik) se Goričani niso izkazali. Čeprav so ob koncu niza imeli nekaj možnosti za uspeh, saj se je pri skok servisu izkazal Jernej Terpin (na tekmi je dosegel kar 8 asov), a to ni bilo dovolj. Dve odločilni napaki ob zaključku niza sta bili dovolj, da je set pripadel domačinom, ki so se izkazali predvsem v obrambi. Kot vse kaže, so se Goričani odločili srečanje zmagati in v četrtem nizu solidno pričeli in vodili tudi 15:11, a kot kaže to ni bilo dovolj, saj je nasprotnik rezultat najprej izenačil, nakar je Futura celo povedla za tri točke - 18:15. Vse je kazalo, da se bo tekma zaključila v petem nizu, a na sceno sta ponovno stopila neustavljiva Terpin (skupaj 27 točk) in Vizin (skupaj 27), v samem zaključku pa se je prebudil tudi Vogrič in zmaga je zasluženo pripadla  mladim odbojkarjem Olympie. Kot rečeno se s to zmago Olympii odpirajo možnosti za preskok na tretje mesto na skupni lestvici, kar bi bilo lahko odločilno pred finalnim Play offom, ki bo na začetku prihodnjega leta
.

14. november 2011: PO PORAZU MALO MOŽNOSTI ZA 3. MESTO

OLYMPIA : VBG GEMONA 1:3 (21:25, 20:25, 25:17, 21:25)

Olympia: Persoglia 6, Corsi 14, Terpin 14, Vizin 7, Škerk 3, Cobello 3, Čaudek (L), Vogrič 8, Hlede 1

Tokrat nerazpoložena ekipa Olympie je morala v domači športni dvorani priznati premoč bolje uvrščene ekipe iz Humina, ki je vsaj v igri v obrambi pokazala veliko več znanja pa tudi želje in volje do zmage. Tekma je bila za domačine še kako pomembna, saj je odločala o uvrstitvi na 3. ali celo 2. mesto na začasni lestvici, kar bi v nadaljevanju tekmovanja Olympii prineslo  boljši izhodiščni položaj v zaključnem play offu. Tekmo so Hlede in soigralci začeli solidno in vodili vse do 15. točke, nakar je nekaj spornih odločitev sodnika povsem iztirilo mlade domače odbojkarje in niz je tudi s pomočjo napak domačinov in to predvsem v napadu, pripadel gostom iz Humona. Res je, da je ekipa na začetku nastopila brez Petra Vogriča, ki se je izkazal na sobotni tekmi v Sovodnjah, a kljub temu bi lahko igralci na igrišču pokazali predvsem več želje do zmage. S tehničnega vidika je bil drugi niz podoben prvemu - Olympia je še naprej veliko grešila v napadu, kjer se korektor Sandi Persoglija nikakor ni znašel, pa tudi na centru z Vizinom in Cobellom Olympia ni bila dovolj učinkovita. V tretjem nizu je domača šesterka povsem zagospodarila na igrišču, na klopi je ostal Cobello, njegovo mesto na centru je prevzel Persoglia, Terpin pa je zaigral v vlogi korektorja. Niz so domači zanesljivo zmagali, predvsem z  napadalno in odločno igro - tako v obrambi kot tudi v bloku. Ne gre pozabiti, da se je v tem nizu zelo izkazal "povratnik" Denis Škerk, ki se je z nasprotniki praktično poigraval. Ko so vsi pričakovali, da bodo mladi domači odbojkarji nadaljevali v istem ritmu, pa so se ponovno spustili na nivo prvih dveh nizov, veliko grešili v napadu in zmaga ter morda tudi bitka za drugo oziroma tretje mesto sta splavali po vodi. V nedeljo Olympio ponovno čaka zahtevno srečanje pri Futuri v Cordenonsu.
 

3. november 2011: VIVIL VOLLEY – OLYMPIA TERPIN SPA  0 - 3  (13-25)(17-25)(18-25)

Postava Olympie: Čavdek A. 1, Persoglia S. 16, Vizin L. 6, Vogrič P. 10, Škerk D. 7, Cobello D. 4, Hlede D. 0, Čavdek Š.(L)

Olympia se je namerno odpravila v Villo Vicentino s samo osmimi igralci (Terpin in Corsi sta ostala na treningu U 16). Nasprotniki so se le v začetnih fazah setov upirali, a v nadaljevanju so morali priznati tehnično in fizično premoč gostov. V vlogi centra je torkrat celo tekmo dobro odigral Vizin, Peršolja pa je prav tako dobro prevzel vlogo korektorja. Na igrišču je v vlogi napadalca igral solidno Škerk, ki je v drugem in tretjem setu prepustil mesto Andreju Čavdek. Vsi igralci so tako stopili na igrišče in si v manj kot eni uri igre pridobili nove tri točke na lestvici.
 

27. oktober 2011: Olympia : Vivil (UD) => 3:0 (25:12, 25:9, 25:17)

Olympia: Hlede, Persoglia 14, Corsi 5, Terpin 13, Vogrič 9, Vizin 8, Škerk 4, Cobello 4, Čaudek Š (L)

Domači odbojkarji so po pričakovanjih gladko odpravili "pepelko" prvenstva zelo mlado ekipo iz Ville Vicentine, kar kažejo tudi izidi posameznih nizov. Sama tekma je bila tudi priložnost, da so se vsi odbojkarji zvrstili na različnih igralnih mestih. Tako je Persoglia igral v vlogi korektorja in centra, isto velja za Vizina, Terpin pa se je preizkusil tudi kot univerzalec. Razen občasnega padca koncentracije je bila igra mladih goriških odbojkarjev v mejah normale. Že po uvodnih akcijah prvega niza je bilo povsem jasno, da bo tekma tokrat manj kvalitetna kot  vsak normalen trening. Razen v zadnjem nizu, ko so se gostje le veliko bolj upirali, a so dosegali točke predvsem po zaslugi igralcev Olympie, kar je seveda razumljivo, kajti težko je igrati na določenem nivoju, če nasprotnik ne nudi velikega odpora. S to zmago so se Goričani ponovno povzpeli na četrto mesto, kar pomeni uvrstitev v play off. Že v četrtek 3. novembra se bodo ponovno pomerili z Vivilom, a tokrat v gosteh, saj se pričenja drugi del tekmovanja.
 

17. oktober 2011: ŠZ Sloga : Olympia 0:3
 

10. oktober 2011: PRVA ZMAGA MLADINCEV OLYMPIE

Toriana : Olympia 0:3
 
Persoglia 5, Corsi 6, Terpin 9, Vogrič 4, Čavdek A 0, Vizin 21, Cobello 3, Hlede 1, Čavdek L

Po dveh zaporednih porazih so mladi odbojkarji Olympije v Gradiški prvič v letošnji sezoni tudi zmagali. Domača Toriana v nobenem trenutku ni ogrozila tokrat razigranih slovenskih odbojkarjev, med katerimi je z učinkovitostjo izstopal korektor Lorenzo Visin, ki je dosegel kar 21 točk. Tudi ostali so tokrat zaigrali tako kot znajo in po uspešnih začetnih udarcih in dokaj solidnemu sprejemu so bili mladi Goričani zelo učinkoviti na mreži. Res je, da domači odbojkarji ne spadajo med boljše ekipe prvenstva in s tem niso v nobenem trenutku ogrozili zanesljive zmage Olympie, ki se iz Gradišča zasluženo vrača s tremi točkami.

ŠE DRUGA ZMAGA IN VZPON PO LESTVICI

Olympia: Il Pozzo 3:0
 
Presoglia 6, Corsi 7, Terpin 13, Vogrič 4, Vizin 9, Cobello 1, Hlede 2, Čavdek L
 
V nedeljskem srečanju so mladinci Olympoie v slovenskem športnem centru Mirka Špacapana gostili do takrat četrto uvrščeno ekipo Il Pozzo iz Pradamana (UD), ki je predstavljala veliko neznanko, saj združeno ekipo sestavljajo perspektivni odbojkarji iz Vidma in okolice. Domači so nastopili brez obolelega Denisa Škerka, a zato toliko bolj prepričani v končni uspeh, ki jim je zagotavljal četrto mesto na začasni lestvici. Po nekoliko slabšem začetku, ko so gostje povedli za dve točki 7:5, je v igro namesto do takrat nerazpoloženega Vogriča vstopil Corsi in domačini so pričeli igrati tako kot znajo. Še najbolj uspešni so bili v elementu servisa in tudi v napadu. Gostom, ki kar niso mogli verjeti v preobrat, je uspelo do konca zbrati vsega 15 točk. Tudi v drugem nizu je Olympia dobro pričela, nakar so Goričani dopustili, da so gostje nevarno povedli s 17:13. Pri tem rezultatu je v igro ponovno vstopil Peter Vogrič in zaigral tako kot zna in zmore. Olympii je najprej uspelo rezultat izenačiti, niti v svoje roke pa je v tem nizu in tudi v nadaljevanju vzel Terpin (13 točk) in niz je zasluženo pripadel Olympii. V tretjem nizu kot da so se gostje iz Pradamana predali - Olympja je visoko povedla in to razliko z dobro organizacijo igre in tudi nekaj atraktivnimi potezami v napadu uspela obdržati do konca. S tem rezultatom so mladinci Olympie na začasni lestvici prehiteli Il Pozzo. Že v petek čaka Goričane gostovanje v Cervignianu pri prvouvrščeni ekipi Pav.
 

2. oktober 2011: Olympia: Futura Cordenons 1:3
 

29. september 2011: Gemona : Olympia 3:1        Članek